11. jul, 2021

Gevleugelde uitspraken.

We mailen, ik bel je snel, we komen gauw eens langs, we moeten eens afspreken, alles komt goed, ik zeg-ik zeg, super en......ja daarisie .......zeg maar........ om er maar even een paar op te sommen.

 Zo zijn er natuurlijk nog wel meer maar dit zijn de woorden en uitspraken die je het meest hoort. Ze zijn zo makkelijk uit te spreken dat iederéén ze veelvuldig gebruikt. Soms als stopwoord, soms als afsluiting van een gesprek. Oké het is zo super makkelijk om te zeggen we mailen, of we bellen of zoiets zeg maar. Of het allemaal uitkomt? Neen, helaas het blijft veelal bij loze beloften, het is te gemakkelijk gezegd zeg maar.

Nou is het niet mijn bedoeling om als Moraal Ridder op te treden, zeker niet, maar als er iets van deze uitspraken gebezigd wordt mag je toch hopen dat datgene wat beloofd wordt ook gebeurd.

Mijn vriendin en ik zijn hier heel strak in, onder het motto zien, bedenken, plaatsen ofwel wat je beloofd moet je doen komen wij de uitspraken altijd na. Mochten er trouwe lezeressen/lezers van de C'est la vie site zijn die daar bedenkingen bij hebben, schrijf het in het gastenboek en je krijgt direct antwoord, zeg maar.

Mijn vriendin moet geopereerd worden aan haar voet. Mensen in haar directe omgeving beloven te bellen een kaartje te sturen of iets anders. Een van deze mensen oppert het plan om met mijn vriendin samen in de auto een rondje te gaan rijden en wat te gaan drinken, zeg maar. Nou inderdaad ze heeft een rondje gereden, alleen wel in een rolstoel en wie liep daar achter te duwen?…….., nee niet degene die het plan opperde maar ik, we hebben het overigens wel super gezellig gehad.

Dan is er die gevleugelde uitspraak: we komen gauw eens langs, ik zeg, ik zeg tegen mijn vriendin zo van joh…..weet je nog dat ze dat beloofd hebben? Ja zegt zij, dat weet ik nog, maar heb jij ze gezien dan heb ik ze gezien, maar let op, 't komt goed. Ja dat dacht je, nooit gezien dus!

We mailen!!!!!, ja leuk gezegd hoor maar……..juist je begrijpt het al!

We mailen zegt hij of zij en ook dit is weer een belofte die meestal niet uitkomt. Na een dag hard werken voor beiden, kom je vol verwachting thuis. Je start de computer op en opent de mail, vol verwachting klopt je hart, zou het………., nee dus weer niet. En dat een paar dagen achtereen, dat is dus echt niet super cool zeg maar.

We bellen!!!!!, nou die huistelefoon staat echt niet rood gloeiend, zelfs niet na weer een dag werken, het display geeft geen enkel gemist gesprek aan. Dus ook de gevleugelde uitspraak: we moeten eens afspreken is in ieder geval niet per telefoon bevestigd, oké, oké, maar je hebt toch een mobiel? Ik zeg, Ik zeg, jawel die hebben we, maar die zwijgt, ringt niet en trilt niet zeg maar.

Oké, ik zeg, ik zeg we gaan dit korte maar naar waarheid opgetekende verhaal afsluiten, we moeten nog zoveel dingen doen, bellen, mailen, afspreken dat we snel langs komen, dan hopen we dat alles super geregeld is en het zeker goed zal komen, zeg maar.